Drink Code

A Drink Code italok forgalmazásával és rendezvények lebonyolításával foglalkozó cég. A vállalkozás célja, hogy a kézműves söröket, a minőségi magyar borokat és párlatokat a fiatalabb korosztály számára is vonzóvá és elérhetővé tegye.

A design elkészítésekor éppen ezért fontos szempont volt az egyszerűség és a fiatalosság. Friss, élénk színeket használtam, egy talpatlan betűtípussal kombinálva a kívánt hatás elérése érdekében. Nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy értelmet adjak a névben szereplő „CODE” kifejezésnek. A logóként funkcionáló kör a „DRINK” és a „CODE” szavak Morse jeleinek sorozatából áll, így egy vonalkód képét adja vissza.

Mivel a vállalkozás tevékenysége három italtípusra épült fel (sör, bor, párlatok), így a színeket is ezek mentén határoztam meg.

 

A sör színének az úgynevezett SRM skála harmadik színét választottam. Ezzel a színskálával mérik a sörök színét, ami után osztályozzák és elhelyezik a megfelelő tartományba.

A bor színe szintén egy erre a célra alkalmas színskálából került kiválasztásra, mely a rosé bor árnyalata.

Harmadikként pedig a párlatok színét határoztam meg. Mivel a pálinka jellemzően áttetsző, ezért a vízre reflektálva egy türkizkék színt kapott.

Project details

Designer

Varga Balázs

Client

Drink Code

Project date

2018

Project location

Budapest, Hungary

Share